- 500 g vepřové plece
- vývar z vepřových žeber
- 300 g červené řepy
- 3 lžíce rajčatového protlaku
- 100 g másla
- 1 lžička hladké mouky
- 500 g hlávkového zelí
- mrkev
- petržel
- cibule
- 1 lžička cukru
- ocet
- sůl
- celý pepř
- bobkový list
- kysaná smetana
- 3 litry vody
Maso nakrájíme na kostičky, přidáme koření, zalejeme vodou, osolíme a dáme vařit. Když je maso měkké, přidáme na kostičky nakrájené zelí, petržel, mrkev a necháme vařit. Pak dodáme červenou řepu, rajčatový protlak a zahustíme jíškou. Na talíři zalejeme kysanou smetanou.
Zdroj: Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/borsc-0 [on-line 11.11.2010]
Podobný boršč jsem našla v internetové on-line kuchařce na adrese : http://www.recepty.cz/recept/borsc-61821. Na těchto stránkách je uvedený i podobný moskevský boršč.
vubec to neni boršc poradim p.Marii at koukne na nijakej recept na boršc