reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Bouillabaisse (bujabéz) s omáčkou Rouille (rují)

 

10 porcí

  • 5 cl panenského olivového oleje
    2 fenykly
    1 cibule
    200 g rajského protlaku
    6 rajčat
    0,5 l bílého vína
    2,5 l rybího vývaru
    600 g rybího masa
    3 brambory nakrájené
    1 brambora celá
    čerstvé bylinky
    špetka šafránu
    2 dl pastisu
    mletý pepř
    sůl

Fenykl a cibuli nakrájíme nahrubo. Na oleji orestujeme nejprve fenykl, pak cibuli, zpěníme dosklovata, zarestujeme protlak, přidáme na větší kusy nakrájená rajčata, zalijeme vínem a vývarem. Přidáme rybí maso, oškrábané brambory (tři nakrájíme, jednu ponecháme v celku), bylinky, šafrán a vaříme cca 40 minut.

Celou bramboru vyjmeme a ponecháme stranou na přípravu omáčky rouille.

Polévku rozmixujeme ponorným mixérem, procedíme přes husté síto a dochutíme solí, pepřem a pastisem. Už jen krátce provaříme. Podáváme s omáčkou rouille a kousky rybího masa či mořských plodů.

Omáčka rouille

  • 2 červené pečené papriky bez slupky
  • 3 žloutky
  • 1 vařený brambor
  • 1 dl panenského olivového oleje
  • špetka šafránu
  • 2–3 stroužky česneku
  • mletý pepř
  • sůl

Papriky potřeme olejem a vložíme do maximálně rozpálené trouby. Pečeme cca 30 minut. Poté vyjmeme a vložíme zapařit do pytlíku. Vyjmeme, oloupeme a vložíme bez semínek a stopky do hluboké misky.

Přidáme ostatní ingredience a rozmixujeme do hladka.

Vložka do polévky

  • krevety
  • mušle
  • rybí maso

 

Zdroj: Česká televize Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/?recept=1060

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.