reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Bowle s melounem

Pro 10 osob si připravíme:

  • 150 g vodního melounu
  • 150 g melounu kantalup
  • 150 g medového melounu
  • 1 l šťávy z bílého hroznového vína
  • 1 l hroznové limonády (marka nebo vinea)
  • Led
  • 2 snítky máty na dochucení

Hroznovou šťávu i limonádu dáme dobře vychladit. Z dužiny všech druhů melounů vykrájíme kuličky. Nemáme-li speciální kulaté vykrajovátko, můžeme ostrým nožem oloupané ovoce nakrájet jen na větší kostky.

Všechno ovoce vložíme do nádoby na bowli nebo do jakékoli větší skleněné nádoby, do níž se vejde naběračka (například větší džbán) a zalijeme je ledově vychlazenou hroznovou šťávou i limonádou. Do nápoje vmícháme na zvýraznění chuti lístky oprané máty.

Přidáme kostky ledu, promícháme a ihned podáváme, nejlépe se skleněnou naběračkou. Tento nápoj se skvěle hodí na letní zahradní oslavy.

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.