Pro 10 osob si připravíme:
- 150 g vodního melounu
- 150 g melounu kantalup
- 150 g medového melounu
- 1 l šťávy z bílého hroznového vína
- 1 l hroznové limonády (marka nebo vinea)
- Led
- 2 snítky máty na dochucení
Hroznovou šťávu i limonádu dáme dobře vychladit. Z dužiny všech druhů melounů vykrájíme kuličky. Nemáme-li speciální kulaté vykrajovátko, můžeme ostrým nožem oloupané ovoce nakrájet jen na větší kostky.
Všechno ovoce vložíme do nádoby na bowli nebo do jakékoli větší skleněné nádoby, do níž se vejde naběračka (například větší džbán) a zalijeme je ledově vychlazenou hroznovou šťávou i limonádou. Do nápoje vmícháme na zvýraznění chuti lístky oprané máty.
Přidáme kostky ledu, promícháme a ihned podáváme, nejlépe se skleněnou naběračkou. Tento nápoj se skvěle hodí na letní zahradní oslavy.
Poslední tip, trik či komentář