Potřebujeme:
- 5 větších brambor,
- 1 mrkev,
- 1 celer,
- 1 petržel,
- 100 g kapusty,
- 1 cibuli,
- 1 hrst čerstvých hřibů,
- 2 lžíce másla nebo sádla,
- 1 lžíci hladké mouky,
- stroužek česneku,
- špetku majoránky,
- kmín, sůl, pepř
Očištěnou zeleninu nakrájíme na kostičky a podusíme na másle. V hrnci rozpustíme zbytek tuku, přidáme mouku a uděláme jíšku. Rozředíme ji studenou vodou, chvíli povaříme, přidáme zeleninu, nakrájené čerstvé nebo sušené houby i s vodou a na kostičky pokrájené brambory. Osolíme a vaříme, až jsou zelenina i brambory měkké. Nakonec přidáme utřený česnek a špetku majoránky.
Zdroj: TV Nova Tescoma s chutí http://tescoma.nova.cz/clanek/novinky/skola-vareni-bramboracka-16-9-2011.html
Poslední tip, trik či komentář