reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Bramboračka

Potřebujeme:

  • 5 větších brambor,
  • 1 mrkev,
  • 1 celer,
  • 1 petržel,
  • 100 g kapusty,
  • 1 cibuli,
  • 1 hrst čerstvých hřibů,
  • 2 lžíce másla nebo sádla,
  • 1 lžíci hladké mouky,
  • stroužek česneku,
  • špetku majoránky,
  • kmín, sůl, pepř

Očištěnou zeleninu nakrájíme na kostičky a podusíme na másle. V hrnci rozpustíme zbytek tuku, přidáme mouku a uděláme jíšku. Rozředíme ji studenou vodou, chvíli povaříme, přidáme zeleninu, nakrájené čerstvé nebo sušené houby i s vodou a na kostičky pokrájené brambory. Osolíme a vaříme, až jsou zelenina i brambory měkké. Nakonec přidáme utřený česnek a špetku majoránky.

Zdroj: TV Nova Tescoma s chutí http://tescoma.nova.cz/clanek/novinky/skola-vareni-bramboracka-16-9-2011.html

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.