reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Bramboračka s hříbky

  • 2 šalolky
  • 300 g hříbků
  • 2 lžíce oleje
  • 1 svazek polévkové zeleniny
  • 400 g brambor
  • 2 zrnka bílého pepře
  • 400 ml houbového základu(sklenice)
  • 100 ml polosuchého bílého vína
  • sůl
  • pepř
  • 100 ml smetany
  • trochu zelené petrželky na ozdobu

Šalotky oloupeme a nasekáme. Hříbky očistíme a nakrájíme na plátky. Jednu lžíci oleje rozpálíme a obojí v něm krátce osmahneme.Polévkovou zeleninu očistíme a nakrájíme. Několik proužků pórku dáme stranou. Brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na kostičky. Brambory a zeleninu krátce podusíme ve zbytku rozpáleného oleje. Přidáme zrníčka pepře. Zalijeme houbovým základem a vínem a necháme krátce povařit. Odstraníme zrníčka pepře. Brambory a zeleninu ve vývaru ponorným mixérem najemno rozmixujeme. Osolíme, opepříme a vmícháme dotuha ušlehanou šlehačku. Přidáme houby a šalotky. Polévku ozdobíme petrželkou a proužky pórku.
Podáváme s chlebem

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.