reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Bramborová kaše

 

  • 1 kg brambor
  • 2 dl mléka
  • 30 g másla
  • sůl

Brambory oloupeme, zalijeme vroucí vodou, aby byly zcela ponořené, osolíme a uvaříme doměkka. Vodu slijeme a horké brambory ihned prolisujeme nebo rozšťoucháme a postupně je rozředíme horkým mlékem. Brambory by neměly vychladnout, jinak kaše nebude nadýchaná. Pro urychlení lze použít i elektrický šlehač. Přidáme máslo, podle chuti osolíme a ihned podáváme. Bramborovou kaši můžeme ozdobit nasekanou pažitkou či petrželkou.

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.