reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Bramborová krémová polévka s liškami a zastřeným vejcem

8 porcí

  • 50 g másla
  • 1 cibule
  • 4 stroužky česneku
  • 2 lžičky kmínu
  • 4 bobkové listy
  • 500 g brambor
  • 1,2 l zeleninového vývaru
  • 100 ml 33% smetany
  • sůl
  • citronová šťáva
  • kopr

Cibuli nakrájíme na kostičky, česnek nahrubo nasekáme a společně opečeme na másle dosklovata, přidáme kmín a bobkový list, oškrábané a na kostičky nakrájené brambory, zalijeme vývarem a vaříme doměkka. Poté zjemníme smetanou a rozmixujeme. Dochutíme solí, citronovou šťávou a nasekaným koprem. Podáváme s vypečeným špekem, houbami a zastřeným vejcem (viz níže).

Vložka do polévky

  • 50 g špeku
  • 200 g malých vařených brambůrků
  • 8 lžic předem uvařenýc lišek
  • kmín
  • sůl
  • 4 zastřená vejce

Špek nakrájený na kostičky, vypečeme, vmícháme scezené houby, půlky brambůrků, osolíme a okmínujeme. Vkládáme do polévky spolu se zastřeným vejcem.

Zdroj: Bramborová krémová polévka s liškami a  zastřeným vejcem; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/1748-bramborova-kremova-polevka-s-liskami-a-zastrenym-vejcem/  [On-line 06.11.2016]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.