8 porcí
- 50 g másla
- 1 cibule
- 4 stroužky česneku
- 2 lžičky kmínu
- 4 bobkové listy
- 500 g brambor
- 1,2 l zeleninového vývaru
- 100 ml 33% smetany
- sůl
- citronová šťáva
- kopr
Cibuli nakrájíme na kostičky, česnek nahrubo nasekáme a společně opečeme na másle dosklovata, přidáme kmín a bobkový list, oškrábané a na kostičky nakrájené brambory, zalijeme vývarem a vaříme doměkka. Poté zjemníme smetanou a rozmixujeme. Dochutíme solí, citronovou šťávou a nasekaným koprem. Podáváme s vypečeným špekem, houbami a zastřeným vejcem (viz níže).
Vložka do polévky
- 50 g špeku
- 200 g malých vařených brambůrků
- 8 lžic předem uvařenýc lišek
- kmín
- sůl
- 4 zastřená vejce
Špek nakrájený na kostičky, vypečeme, vmícháme scezené houby, půlky brambůrků, osolíme a okmínujeme. Vkládáme do polévky spolu se zastřeným vejcem.
Zdroj: Bramborová krémová polévka s liškami a zastřeným vejcem; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/1748-bramborova-kremova-polevka-s-liskami-a-zastrenym-vejcem/ [On-line 06.11.2016]
Poslední tip, trik či komentář