reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Polévka z pečené dýně s medem a chipsy

8−10 porcí

  • 1 malá dýně hokaido
  • 1 cibule
  • 50 ml olivového oleje
  • svazek koriandru
  • 1,5 l zeleninového vývaru
  • 200 g zakysané smetany
  • 30 g medu
  • citronová šťáva
  • sůl

Dýni a cibuli nakrájíme na menší kousky, rozprostřeme do pekáče, pokapeme olivovým olejem, osolíme a posypeme polovinou sekaného koriandru. Promícháme a vložíme do trouby vyhřáté na 200 °C na 30 minut.

Poté vyjmeme z trouby, přendáme do hrnce a zalijeme vývarem. Vaříme asi 20 minut. Přidáme šťávu z citronu, med a rozmixujeme, podle chuti dosolíme.

Těsně před podáváním vmícháme druhou část nasekaného koriandru. Polévku na talíři doplníme zakysanou smetanou, řeřichou i dýňovými semínky a chipsy.

Chipsy

  • 1 plát listového těsta
  • 1 vejce na potření
  • maldonská sůl
  • 2 lžíce dýňových semínek

Plát těsta potřeme vajíčkem, posypeme mořskou solí (nejlépe maldonskou, ale není nutné) a sekaným dýňovým semínkem. Rozkrájíme na čtverečky cca 3 × 3 cm a přendáme na plech s pečícím papírem. Pečeme v troubě na 200 °C dozlatova.

Na podávání

  • řeřicha
  • dýňové semínkoZdroj: Polévka z pečené dýně s medem a chipsy; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/1749-polevka-z-pecene-dyne-s-medem-a-chipsy/  [On-line 06.11.2016]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.