- 1 a 1/2 kg brambor
- 250 g drůbežích drůbků
- 200 g měkkého salámu,
- 4 vajíčka
- 1 dl oleje
- 4 stroužky česneku
- špetka pepře
- majoránka
hrst hladké mouky a hrst strouhanky
Oloupané brambory postrouháme, protlačíme přes gázu a získanou vodu necháme 15 minut postát. Vodu slijeme a usazený škrob přidáme k postrouhaným bramborům. Nadrobno pokrájenou cibuli dáme zpěnit na olej, přidáme na drobné kousíčky nakrájené drůbky a dusíme 10—15 minut, pak přidáme na kostičky nakrájený salám a společné ještě 3 minuty dusíme. Pak promísíme s brambory, přidáme žloutky a tuhý sníh z bílků, prolisovaný česnek, majoránku, pepř, hladkou mouku a strouhanku. Rukou prohněteme a vložíme do připraveného mikroténového sáček. Lépe je použít dva sáčky v sobě, vyhneme se riziku prasknutí. Sáček naplníme volně a převážeme motouzkem. Vaříme celkem 90 minut (z toho 45 minut na každé straně) na mírném ohni. Po uvaření vyjmeme pinku ze sáčku tak, že otvor uvolníme a maso jemně tlačíme k otvoru, případně sáček přestřihneme. Podáváme horké s různými druhy salátů, ale můžeme ji připravovat i druhý den, neztrácí na chuti ani opečená na oleji.
Poslední tip, trik či komentář