reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Bramborová polévka s hříbky

  • 750 g brambor
  • 10 g sušených hub
  • 2 bobkové listy
  • 1 lžíce celého pepře
  • 2 lžičky instantního vývaru
  • 150 g cibule
  • 2 lžíce másla
  • 150 g točeného salámu
  • 125 ml šlehačky
  • sůl

Houby předem namočíme do 125 ml vody a necháme nabobtnat. Brambory oloupeme a podélně rozkrojíme. Asi750 ml vody uvedeme do varu, přidáme brambory a koření, vaříme asi čtvrt hodiny. Oloupanou cibuli mezitím nakrájíme na kostičky a podusíme na másle. Třetinu brambor vyjmeme a zbytek s vývarem rozmixujeme v pyré. Salám propícháme vidličkou a přidáme do polévky společně s houbami. Asi 15 minut společně povaříme při mírné teplotě. Nyní salám vyjmeme, nakrájíme na plátky a vložíme zpět do polévky. Přidáme šlehačku a brambory.
HOUBY PŘIDEJTE DO POLÉVKY I S VODOU, VE KTERÉ BYLY NAMOČENÉ. CHUŤ MŮŽETE ZVÝRAZNIT ROVNĚŽ HOUBOVÝM KOŘENÍM.

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.