reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Zvěřinový vývar se šlehačkou

  • 750 g masa z kosti ze zvěřiny
  • 500 g telecích nožiček
  • 1 malá mrkev
  • 1 kořen petržele
  • 100 g celeru
  • 1 cibule
  • 1 stroužek česneku
  • 3 lžíce oleje
  • 1 bobkový list
  • 1 bobule jalovce
  • lžička celého pepře
  • větvička tymiánu
  • sůl, pepř
  • 125 ml šlehačky
  • kari podle chuti

Maso omyjeme, oloupanou cibuli a očištěnou zeleninu nakrájíme na kostičky. Česnek oloupeme. Olej zahřejeme na vysokou teplotu, vložíme zeleninu a cibuli, osmahneme dohněda a vyjmeme. Vložíme maso a kosti a opražíme dohněda. Zalijeme vodou a přivedeme k varu. Vaříme při mírné teplotě a průběžně odebíráme z hrnce pěnu. Do vývaru přidáme zeleninu, česnek, bobkový list, bobuli jalovce, celý pepř a tymián. Vaříme pod poklicí a přibližně po hodině vyjmeme kousek masa na polévkovou vložku. Vychladlé ho nakrájíme na malé kostičky. Vývar osolíme a opepříme, přecedíme, přidáme nakrájené maso a znovu prohřejeme. Servírujeme s polotuhou šlehačkou, podle chuti poprášíme kari kořením.
VÝVAR PODÁVEJTE S PIKANTNÍM PEČIVEM Z LÍSTKOVÉHO TĚSTA NEBO OSMAŽENÝMI KOSTIČKAMI CHLEBA.

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.