Ingredience
- 6 větších brambor typu B
- 2 velké cibule
- 300 ml olivového oleje
- 6 vajec
- Sůl
- Pepř
- 200 g choriza
- Listová petržel
Brambory nakrájíme na půlcentimetrové kolečka, cibuli na tenčí kolečka. Rozehřejeme si olej a uvaříme v něm brambory a cibuli, dokud brambory nezměknou. Chorizo nakrájíme na kostky. Celá vejce rozšleháme. Odlijeme si trochu oleje z pánve s bramborami do druhé pánve, ve které začneme restovat chorizo. Po chvilce k němu přendáme brambory s cibulí, ale bez přebytečného oleje. Zalijeme vejci a přiklopíme poklicí, aby se tortilla rovnoměrně propekla. Nasekanou petrželkou posypeme hotovou tortillu.
Zdroj: Bramborová tortilla s chorizem; ČT -Vše o vaření http://www.ceskatelevize.cz/porady/10567271931-vse-o-vareni/6711-recepty/2117-bramborova-tortilla-s-chorizem/ [On-line 31.01.2014]
Poslední tip, trik či komentář