reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Bramborové pirohy

4–6 porcí

  • 1 kg brambor vařených ve slupce
  • 100 g vepřových škvarků
  • 1 vejce
  • 150 g hrubé mouky
  • 100 g krupice
  • 5 stroužků česneku
  • sůl
  • hladká mouka na vyválení

náplň

  • 500 g kysaného zelí
  • 50 g škvarků
  • 1 vejce
  • olej na smažení
  • zakysaná smetana na podávání

Brambory oloupeme a najemno nastrouháme, přidáme vejce, krupici, mouku, sůl, nasekané škvarky s rozetřeným česnekem a zpracujeme těsto. Hotové těsto rozválíme na plát asi 5 mm silný a krájíme z něj rádýlkem či nožem čtverce. Na dílky klademe zbytek škvarků a vymačkané, pokrájené kysané zelí. Okraje čtverců potíráme rozkvedlaným vejcem a skládáme do trojúhelníků, okraje dobře přitlačíme. Pirohy smažíme v rozpáleném oleji, podáváme se zakysanou smetanou.

Zdroj: Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/program/10213315170-04.01.2010-17:30-1-kluci-v-akci.html?deid=1137&recept=711

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.