reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Bramborovo-hrášková hnízda

 

  • 800 g moučnatých brambor
  • sůl
  • 2 žloutky
  • 50 g polohrubé mouky
  • pepř
  • tuk na plech
  • 300 g mraženého hrášku
  • 1 cibule
  • 2 lžíce másla
  • 1 svazek petrželky
  • 2 lžíce zakysané smetany

Brambory omyjeme a vaříme 25 minut v osolené vodě. Slijeme, oloupeme, prolisujeme a necháme trochu vychladnout. Vmícháme jeden žloutek a mouku, osolíme a opepříme. Hrášek 5 minut povaříme, prudce zchladíme a necháme okapat. Cibuli oloupeme, najemno nakrájíme a necháme na másle zesklovatět. Vložíme hrášek a prohřejeme. Petrželku omyjeme, osušíme a nasekáme. Smícháme s hráškem a zakysanou smetanou. Troubu předehřejeme na 200 °C. Plech vymažeme tukem a nastříkáme na něj osm koleček z těsta. Plníme hráškovou směsí. Zbytek bramborového těsta můžeme potřít žloutkem. Pečeme, dokud okraje bramborových hnízdeček nezezlátnou. Podáváme s masem nebo samostatně se zeleninovým salátem.
DO HRÁŠKOVÉ NÁPLNĚ JEŠTĚ MŮŽETE PŘIDAT STROUHANÝ TVRDÝ SÝR. CHUŤ BUDE ZAJÍMAVĚJŠÍ.

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.