- 800 g moučnatých brambor
- sůl
- 2 žloutky
- 50 g polohrubé mouky
- pepř
- tuk na plech
- 300 g mraženého hrášku
- 1 cibule
- 2 lžíce másla
- 1 svazek petrželky
- 2 lžíce zakysané smetany
Brambory omyjeme a vaříme 25 minut v osolené vodě. Slijeme, oloupeme, prolisujeme a necháme trochu vychladnout. Vmícháme jeden žloutek a mouku, osolíme a opepříme. Hrášek 5 minut povaříme, prudce zchladíme a necháme okapat. Cibuli oloupeme, najemno nakrájíme a necháme na másle zesklovatět. Vložíme hrášek a prohřejeme. Petrželku omyjeme, osušíme a nasekáme. Smícháme s hráškem a zakysanou smetanou. Troubu předehřejeme na 200 °C. Plech vymažeme tukem a nastříkáme na něj osm koleček z těsta. Plníme hráškovou směsí. Zbytek bramborového těsta můžeme potřít žloutkem. Pečeme, dokud okraje bramborových hnízdeček nezezlátnou. Podáváme s masem nebo samostatně se zeleninovým salátem.
DO HRÁŠKOVÉ NÁPLNĚ JEŠTĚ MŮŽETE PŘIDAT STROUHANÝ TVRDÝ SÝR. CHUŤ BUDE ZAJÍMAVĚJŠÍ.
Poslední tip, trik či komentář