Potřebujeme:
- 50 g másla,
- 2 šalotky,
- 100 ml bílého vína,
- 500 ml rybího vývaru,
- 100g na kostky nakrájených brambor,
- 100 g uzeného pstruha,
- 100 ml smetany 33%,
- 4 lžičky zakysané smetany
- 2 lžíce řeřichy,
- muškátový oříšek,
- sůl, pepř
V hrnci rozpustíme máslo a krátce na něm orestujeme nadrobno nakrájenou šalotku. Pak přilijeme víno a necháme ho vyvařit. Přidáme rybí vývar, brambory a smetanu a vaříme 20 minut. Polévku rozmixujeme ponorným mixerem a dochutíme. Přidáme řeřichu a ještě krátce promixujeme.
Nakrájíme uzeného pstruha, vložíme ho do talíře a zalijeme polévkou a ozdobíme zakysanou smetanou.
Zdroj: TV Nova Tescoma s chutí http://tescoma.nova.cz/clanek/novinky/bramboro-rerichova-polevka-a-uzenym-pstruhem-29-3-2011.html
Poslední tip, trik či komentář