reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Bramborovo-řeřichová polévka a uzeným pstruhem

Potřebujeme:

  • 50 g másla,
  • 2 šalotky,
  • 100 ml bílého vína,
  • 500 ml rybího vývaru,
  • 100g na kostky nakrájených brambor,
  • 100 g uzeného pstruha,
  • 100 ml smetany 33%,
  • 4 lžičky zakysané smetany
  • 2 lžíce řeřichy,
  • muškátový oříšek,
  • sůl, pepř

V hrnci rozpustíme máslo a krátce na něm orestujeme nadrobno nakrájenou šalotku. Pak přilijeme víno a necháme ho vyvařit. Přidáme rybí vývar, brambory a smetanu a vaříme 20 minut. Polévku rozmixujeme ponorným mixerem a dochutíme. Přidáme řeřichu a ještě krátce promixujeme.
Nakrájíme uzeného pstruha, vložíme ho do talíře a zalijeme polévkou a ozdobíme zakysanou smetanou.

Zdroj: TV Nova Tescoma s chutí http://tescoma.nova.cz/clanek/novinky/bramboro-rerichova-polevka-a-uzenym-pstruhem-29-3-2011.html

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.