Ingredience
- 150 g ryby (mrazený filet)
- Sůl
- Mletá paprika
- Máslo
- 300 g vařených brambor
- 3 žloutky
- Petrželová nať
- Olej na smažení
Na česnekovou majonézu:
- 8 stroužků neloupaného česneku
- 100 ml oleje
- 100 g majonézy
- Citron
Rozehřejeme si máslo, na němž opečeme osolené a opepřené filety, a sice 2 až 3 minuty z každé strany. Na pánvi rybu posypeme paprikou.
V míse smícháme rozmačkané brambory, 2 žloutky, petrželku, sůl a pepř. Ze směsi pomocí dvou lžic vytvoříme krokety, které osmahneme dozlatova v oleji.
Česneková majonéza:
V oleji osmahnutý česnek oloupeme a smícháme s majonézou a citrónem.
Zdroj: Bramborovo-rybí krokety; ČT -Vše o vaření http://www.ceskatelevize.cz/porady/10567271931-vse-o-vareni/6711-recepty/2448-bramborovo-rybi-krokety/ [On-line 14.03.2014]
Poslední tip, trik či komentář