Gattó di patate
(4 porce)
- 1,2 kg brambor
- 100 g másla
- 70 g parmazánu
- 2 vejce
- 100 g pražské šunky
- 200 g mozzarelly
- 100 g uzeného sýru
- strouhanka
- petrželka
- bazalka
- sůl, pepř
Brambory uvaříme, oloupeme a nastrouháme. Přidáme k nim na jemno nasekanou petrželku, natrhanou bazalku (při kontaktu s nožem rychle černá, proto je lepší ji natrhat), dále 2 žloutky, máslo a nastrouhaný parmazán. Osolíme, opepříme a dobře promícháme. Nakonec do směsi vmícháme vyšlehané bílky. Šunku, mozzarellu a uzený sýr nakrájíme na kostičky. Zapékací misku vymažeme máslem, vysypeme strouhankou a začneme plnit polovinou bramborové směsi. Na ni nasypeme kostičky šunky, část mozzarelly a uzeného sýra, přidáme druhou polovinu bramborové směsi a navrch posypeme zbytkem sýrů. Pečeme v předehřáté troubě na 180° půl hodiny.
Zdroj: S Italem v kuchyni iprima TV Prima Makro http://www.sitalemvkuchyni.cz/recept/Gatto-di-patate/
Poslední tip, trik či komentář