- 1 konzerva tuňáka ve vlastní šťávě,
- 5 malých brambor,
- 2 sladkokyselé okurky,
- 1 cibule (nejlépe červená),
- 1 stonek řapíkatého celeru,
- 1 vejce,
- 1 hlávkový salát.
- Dresink:
- 2 lžíce olivového oleje,
- 2 lžíce citrónové šťávy,
- špetka pepře,
- lžička nasekaného čerstvého estragonu nebo koriandru,
- sůl.
Brambory uvaříme v osolené vodě, scedíme a necháme vychladnout. Zatím z uvedených surovin prošleháme dresink a trochou pokapeme brambory, nakrájené na dílky. Vejce uvaříme natvrdo a spolu s okurkami, cibulí a celerem nakrájíme, přidáme rozdrobené maso tuňáka a zbylý dresink. Na talířky klademe omyté a osušené listy hlávkového salátu, na ně rozprostřeme brambory a kopeček tuňákového salátu. Podáváme vychlazené s tmavým pečivem nebo s chlebem.
Poslední tip, trik či komentář