reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Bramborový salát s tuňákem

 

  • 1 konzerva tuňáka ve vlastní šťávě,
  • 5 malých brambor,
  • 2 sladkokyselé okurky,
  • 1 cibule (nejlépe červená),
  • 1 stonek řapíkatého celeru,
  • 1 vejce,
  • 1 hlávkový salát.
  • Dresink:
  • 2 lžíce olivového oleje,
  • 2 lžíce citrónové šťávy,
  • špetka pepře,
  • lžička nasekaného čerstvého estragonu nebo koriandru,
  • sůl.

Brambory uvaříme v osolené vodě, scedíme a necháme vychladnout. Zatím z uvedených surovin prošleháme dresink a trochou pokapeme brambory, nakrájené na dílky. Vejce uvaříme natvrdo a spolu s okurkami, cibulí a celerem nakrájíme, přidáme rozdrobené maso tuňáka a zbylý dresink. Na talířky klademe omyté a osušené listy hlávkového salátu, na ně rozprostřeme brambory a kopeček tuňákového salátu. Podáváme vychlazené s tmavým pečivem nebo s chlebem.

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.