4 porce
- 1 kg brambor
- 2 suché housky
- ½ litru mléka
- 2 vajíčka
- 2 dkg mouky
- sůl
Syrové brambory oloupeme a nastrouháme do mísy se studenou vodou.
Housky namočíme na čtvrt hodiny v mléce, potom je spolu s mlékem povaříme a necháme vychladnout.
Strouhané brambory necháme okapat a na závěr z nich ještě zbylou vodu vyždímáme. Potom je smícháme s vychladlými houskami vařenými v mléce, přidáme vajíčka, mouku a trochu soli. Důkladně vše smícháme, aby nám vznikla kompaktní hmota.
Na pánvi potom smažíme na malém množství oleje placky o velikosti malého talířku a o síle asi jednoho prstu, které jsme si z bramborového těsta uhnětli.
Zdroj: TV paprika Gasztropuč http://tvpaprika.hu/cs/node/3710
Poslední tip, trik či komentář