reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Bramborový steak – Menu Maryška Vízváryová

4 porce

  • 1 kg brambor
  • 2 suché housky
  • ½ litru mléka
  • 2 vajíčka
  • 2 dkg mouky
  • sůl

Syrové brambory oloupeme a nastrouháme do mísy se studenou vodou.

Housky namočíme na čtvrt hodiny v mléce, potom je spolu s mlékem povaříme a necháme vychladnout.

Strouhané brambory necháme okapat a na závěr z nich ještě zbylou vodu vyždímáme. Potom je smícháme s vychladlými houskami vařenými v mléce, přidáme vajíčka, mouku a trochu soli. Důkladně vše smícháme, aby nám vznikla kompaktní hmota.

Na pánvi potom smažíme na malém množství oleje placky o velikosti malého talířku a o síle asi jednoho prstu, které jsme si z bramborového těsta uhnětli.

Zdroj: TV paprika Gasztropuč http://tvpaprika.hu/cs/node/3710

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.