Potřebujeme:
- 750 g brambor
- 250 g brynzy
- 3 lžíce másla
- 1 lžičku drceného kmínu
- ½ lžičky černého mletého pepře
Kolečka (0,5 cm) oloupaných brambor uvaříme v osolené vodě, scedíme a uložíme do tepla. Lžíci vody z brambor přidáme do misky k brynze, smícháme ji s pepřem a kmínem. Rozpustíme máslo. Brambory na talíři přelijeme máslem a posypeme ochucenou brynzou. Brambory s brynzou mohou být hlavní chod – pak se k nim hodí kefír, acidofilní mléko, podmáslí nebo kysané mléko a čerstvý salát.
Zdroj: BRAMBORY S BRYNZOU; TV Nova U Haliny v kuchyni http://halina.nova.cz/clanek/recepty/jehneci-na-rozmarynu-s-brynzovymi-brambory.html [On-line 05.04.2015]
Poslední tip, trik či komentář