reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Jehněčí na rozmarýnu

Potřebujeme:

  • 1 kg jehněčí kýty
  • 3 lžíce másla
  • 4 lžíce řepkového oleje
  • 2 snítky čerstvého rozmarýnu
  • 5 stroužků česneku
  • 2 středně velké cibule
  • 3 paličky česneku
  • šálek vývaru
  • provensálské koření
  • mletý černý pepř
  • 1 lžičku cukru
  • hrubě mletou bylinkovou sůl

Očištěnou kýtu potřeme kašičkou z oleje, pepře, provensálského koření a soli a necháme přes noc v lednici odpočinout. Osolíme. Kýtu „prošpikujeme“ klínky česneku. V pekáčku rozehřejeme olej a ze všech stran na něm kýtu krátce orestujeme, aby se maso zatáhlo. Do pekáčku dáme máslo, překrojené neloupané cibule, paličky česneku s uříznutými špičkami stroužků, snítky rozmarýnu, jemně pocukrované maso, podlijeme vývarem a dáme přikryté do trouby. Dusíme při 180°c asi 3 hodiny, potom pekáč odkryjeme a pečeme ještě 10-20 minut, maso přelijeme výpekem. Když pečínka uvnitř změkne a na povrchu zčervená, můžeme výpek zahustit francouzskou kuličkou nebo bramborovým škrobem rozmíchaným ve lžíci vývaru. K jemnému jehněčímu se hodí dušený hrášek, mrkvička, polenta, opečené nebo šťouchané brambory.

Zdroj: Jehněčí na rozmarýnu; TV Nova U Haliny v kuchyni  http://halina.nova.cz/clanek/recepty/jehneci-na-rozmarynu-s-brynzovymi-brambory.html [On-line 05.04.2015]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.