reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Brambory s květákem a parmazánem

  • 6 brambor
  • růžičky květáku
  • parmazan
  • 6 plátků slaniny
  • sůl, pepř
  • 1 vejce
  • bílek
  • olej na smažení
  • mletá paprika

Brambory oloupeme, nakrájíme a vaříme v osolené vodě asi 10 minut. Scedíme a pořádně rozšťoucháme. Květák rozdělíme na růžičky a vaříme doměkka. Přidáme do brambor, přidáme strouhaný parmezan a pepř. Dále přidáme 1 žloutek a ze dvou bílků vyšlehaný sníh. Promícháme a vytvoříme asi 8 koulí, které opékáme na rozpáleném oleji asi 3–5 minut. Pak vyjmeme, posypeme mletou paprikou a opečenou slaninou na čtverečky.

Zdroj: Babicovy dobroty TV Nova http://tv.nova.cz/clanek/novinky/babicovy-dobroty-brambory-s-kvetakem-a-parmazanem.html

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.