Pro 1 osobu
- 1 cibule
- 1 stroužek česneku
- 200 g brambor
- 3 lžíce másla
- 75 ml vývaru
- 1 plátek roštěnky (80 g)
- sůl
- pepř
- 75 g třešňových rajčátek
Cibuli a česnek oloupeme a najemno nasekáme. Brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na kostky. Na pánvi rozehřejeme a zhruba 10 minut podusíme.
Roštěnku omyjeme a osušíme v papírové utěrce. Na další pánvi rozehřejeme 2 lžíce másla a plátek roštěnky v něm opékáme z každé strany asi 3 až 4 minuty. Nakonec maso osolíme a opepříme.
Třešňová rajčátka omyjeme, rozpůlíme a smícháme s brambory. Vše ochutíme solí, pepřem a kajenským pepřem. Na talíř upravíme dušené brambory s rajčaty a na ně položíme roštěnou. Vše ozdobíme otrhanými lístky bazalky.
Poslední tip, trik či komentář