reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Brioška

Ingredience

  • 15 g droždí
  • 100 ml mléka
  • 300 g hladké mouky
  • 300 g cukru
  • 6 g soli
  • 5 vajec
  • 200 g másla

Na briošky si nejdříve necháme vzejít kvásek. Ohřejeme mléko na 30 stupňů, v něm rozmícháme droždí s cukrem a trochou mouky. Pak dáme kastrol na teplé místo. Do robota nasypeme mouku, a postupně přidáváme vejce. Potom přidáme kvásek a cukr a dál mícháme. Nakonec těsto osolíme a vmícháme máslo. Těsto dáme do mísy a necháme kynout na teplém místě asi 40 minut.

Vykynuté těsto rozdělíme na 8 dílů. Vypracujeme bochánky, které naskládáme do formy vymazané máslem. Bochánky necháme kynout dalších 40 minut. Nakonec je potřeme žloutkem a pečeme 30 minut při 160 stupních.

Zdroj: Brioška; ČT -Vše o vaření http://www.ceskatelevize.cz/porady/10567271931-vse-o-vareni/6711-recepty/2560-brioska/ [On-line 16.04.2014]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.