Ingredience
- kuřecí řízky 5 kusů
- tvrdý sýr 5 plátků
- olej 1 dávka
- sůl a pepř 1 špetka
náplň:
- cibule 1 kus
- anglická slanina nebo uzený špek 50 g
- šunka nakrájená na kousky 100 g
- červená paprika 1 kus
- hrášek 2 lžíce
- mletá pálivá paprika 1 špetka
- sůl a pepř 1 špetka
Maso z kuřecích stehenních řízků nebo prsou osolíme, opepříme, dáme na rozehřátou pánev, maso necháme zatáhnout, přidáme trošku oleje a lehce opečeme. Na kostičky pokrájenou slaninu, šunku, kapii a hrášek trošku orestujeme a zalijeme třemi vejci. Lehce okořeníme a necháme jen mírně srazit. Na opečené plátky kuřecího masa klademe připravenou směs, přikryjeme ji plátkem sýra a pánev zakryjeme pokličkou, aby se sýr roztavil. Takto připravené porce podáváme s opečenými brambory. Brambory oškrábeme a uvaříme v osolené vodě téměř doměkka. Až vystydnou, můžeme je nakrájet na plátky a orestujeme na oleji na pánvi. Pokud spěcháme, můžeme také předvařené brambory pokapat olejem a nechat opéct na plechu v rozpálené troubě.
Zdroj: Brněnský řízek; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/brnensky-rizek [On-line 08.11.2013]
Poslední tip, trik či komentář