reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Brněnský řízek

Ingredience

  • kuřecí řízky 5 kusů
  • tvrdý sýr 5 plátků
  • olej 1 dávka
  • sůl a pepř 1 špetka

náplň:

  • cibule 1 kus
  • anglická slanina nebo uzený špek 50 g
  • šunka nakrájená na kousky 100 g
  • červená paprika 1 kus
  • hrášek 2 lžíce
  • mletá pálivá paprika 1 špetka
  • sůl a pepř 1 špetka

Maso z kuřecích stehenních řízků nebo prsou osolíme, opepříme, dáme na rozehřátou pánev, maso necháme zatáhnout, přidáme trošku oleje a lehce opečeme. Na kostičky pokrájenou slaninu, šunku, kapii a hrášek trošku orestujeme a zalijeme třemi vejci. Lehce okořeníme a necháme jen mírně srazit. Na opečené plátky kuřecího masa klademe připravenou směs, přikryjeme ji plátkem sýra a pánev zakryjeme pokličkou, aby se sýr roztavil. Takto připravené porce podáváme s opečenými brambory. Brambory oškrábeme a uvaříme v osolené vodě téměř doměkka. Až vystydnou, můžeme je nakrájet na plátky a orestujeme na oleji na pánvi. Pokud spěcháme, můžeme také předvařené brambory pokapat olejem a nechat opéct na plechu v rozpálené troubě.

Zdroj: Brněnský řízek; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/brnensky-rizek [On-line 08.11.2013]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.