Ingredience
- plechovka kompotovaných broskví 1 kus
- kuřecí maso 500 g
- malá majonéza 1 kus
- krájený celer ve skle 1 kus
- toustový chléb 1 balení
- sůl a pepř 1 špetka
Kuřecí maso uvaříme a měkké najemno pokrájíme do mísy. Přidáme malou majonézu, sůl, pepř, scezený celer a vše zamícháme. Na talíř dáme okapané půlky broskví, které naplníme masovou směsí, kupičku můžeme dát stranou a k tomu podáváme toust.
Zdroj: Broskev Xaverov; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/broskev-xaverov [On-line 20.12.2012]
Předkrm Broskev Xaverov – originál recept:
200 g kuřecích prsou
10 ks nahrubo mletých vlašských ořechů
2-3 lžíce majonézy
1/2 lžičky karry koření
1/2 lžičky koření Maggy
1 polévková lžíce citronové šťávy
1-2 ks kompotovaných broskví (nakrájet)
Orestujeme kuřecí prsa (popřípadě nám zbyla z pečínky), nakrájíme na drobno a dáme do mísy. Přidáme vlašáky, majolku, karry, Maggy a citron. šťávu.
Do skleněného pohárku můžeme dát list salátu, přidáme směs, navrch proužky broskve.
Podáváme vychlazené, s kouskem toastu.