Na těsto:
- 4 vejce
- l hrnek oleje
- l hrnek cukru krupice
- 2 pudinky s vanilkovou příchutí
- 1/2 hrnku polohrubé mouky
- 2 zarovnané lžičky kypřícího prášku do pečiva
Na náplň:
- l kelímek (200 – 250 g) broskvového jogurtu
- l plechovka půlených broskví
- 3 kelímky šlehačky
Na polevu:
- 400 ml broskvové šťávy z kompotu
- 2 pudinky bez vaření s vanilkovou příchutí
Všechny přísady na těsto vložíme do mísy a pomocí ručního šlehače šleháme při největší rychlosti 2 minuty. Těsto dáme do vyššího vymaštěného a vysypaného plechu, uhladíme, vložíme do předehřáté trouby a pečeme asi 20 – 25 minut. Koláč necháme vychladnout. Na náplň promícháme ovocný jogurt a tenkou vrstvu natřeme na koláč. Broskve přecedíme (šťávu zachytíme) a necháme okapat. Rozkrájíme je na čtvrtky a poklademe na koláč. Šlehačku ušleháme dotuha a natřeme jí na broskve. Na polevu odměříme 400 ml broskvové šťávy (pokud nám nestačí šťáva z kompotu, doplníme ji vodou na požadovaný objem) a smícháme ji s pudinkem bez vaření dle návodu na obalu. Polevu dáme do zdobícího sáčku a na koláč nastříkáme mřížku.
Poslední tip, trik či komentář