reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Broskvový hrnkový koláč

Na těsto:

  • 4 vejce
  • l hrnek oleje
  • l hrnek cukru krupice
  • 2 pudinky s vanilkovou příchutí
  • 1/2 hrnku polohrubé mouky
  • 2 zarovnané lžičky kypřícího prášku do pečiva

Na náplň:

  • l kelímek (200 – 250 g) broskvového jogurtu
  • l plechovka půlených broskví
  • 3 kelímky šlehačky

Na polevu:

  • 400 ml broskvové šťávy z kompotu
  • 2 pudinky bez vaření s vanilkovou příchutí

Všechny přísady na těsto vložíme do mísy a pomocí ručního šlehače šleháme při největší rychlosti 2 minuty. Těsto dáme do vyššího vymaštěného a vysypaného plechu, uhladíme, vložíme do předehřáté trouby a pečeme asi 20 – 25 minut. Koláč necháme vychladnout. Na náplň promícháme ovocný jogurt a tenkou vrstvu natřeme na koláč. Broskve přecedíme (šťávu zachytíme) a necháme okapat. Rozkrájíme je na čtvrtky a poklademe na koláč. Šlehačku ušleháme dotuha a natřeme jí na broskve. Na polevu odměříme 400 ml broskvové šťávy (pokud nám nestačí šťáva z kompotu, doplníme ji vodou na požadovaný objem) a smícháme ji s pudinkem bez vaření dle návodu na obalu. Polevu dáme do zdobícího sáčku a na koláč nastříkáme mřížku.

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.