Ingredience:
- 300 g čokolády (60 % kakaa)
- 200 g másla
- 3 vejce
- 200 g hnědého třtinového cukru
- 70 g hladké mouky
- 1 lžička prášku do pečiva
Čokoládu s máslem rozpustíme nad vodní lázní.
Vejce vyšleháme do světlé pěny, poté vešleháme cukr, když je směs hustá a lesklá, vmícháme rozpuštěnou čokoládu a na závěr mouku smíchanou s kypřicím práškem
Směs vlijeme do pekáčku vyloženého pečicím papírem, který potřeme máslem. Pečeme ve vyhřáté troubě při 160 °C asi 30 minut. Pokud máme menší formu, a tedy vyšší těsto, pečeme déle.
Povrch brownies by měl být pevný na dotek, mírně lesklý a suchý. Zapíchneme-li do těsta špejli, měly by na ní zůstat vlhké drobečky těsta. Je to takto žádoucí, poněvadž brownies mají zůstat hutné a nesmí být vysušené.
Vychladlé těsto krájíme na kostky.
Zdroj: Brownies; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/1330-brownies/ [On-line 06.10.2013]
Poslední tip, trik či komentář