reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Bruschetta alle melanzane a al pomodoro

2 porce

Ingredience

  • Bílý italský chleba nebo veka

Na lilkovou tapenádu (alle melanzane):

  • 1 malý lilek
  • ¼ svazku petrželky
  • 1 stroužek česneku
  • 1 buvolí mozzarella
  • 1 svazek rukoly
  • Olivový olej extra virgin

Na rajčatovou tapenádu (al pomodoro):

  • 6 rajčat
  • 2 stroužky česneku
  • 5 lístků bazalky
  • 2 lžíce olivového oleje
  • Citron
  • Sůl
  • Pepř

Plátky bílého chleba opečeme v troubě. Lilek nakrájíme na plátky, osolíme a dáme na rozpálenou pánev. Grilujeme zhruba 1 minutu z každé strany.

Mezitím si nasekáme petržel. Z pánve vyndáme ogrilovaný lilek a posypeme ho petrželkou. Z trouby vyndáme opečený chleba. Oloupeme 3 stroužky česneku. Česnekem potřeme všechny opečené chleby. Na polovinu naskládáme grilované lilky, natrhanou mozzarellu a rukolu.

Nakrájíme rajčata na kostičky. Zbylý česnek podrtíme, bazalku nasekáme a vmícháme do rajčat. Směsí potřeme chleby.

Zdroj: Bruschetta alle melanzane a al pomodoro; ČT -Vše o vaření http://www.ceskatelevize.cz/porady/10567271931-vse-o-vareni/6711-recepty/1642-bruschetta-alle-melanzane-a-al-pomodoro/ [On-line 19.01.2014]

Nelze komentovat.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.