(použijte hrnek cca 200 ml)
- ½ hrnku másla
1 hrnek cukru krystal
špetka soli
2 vejce
½ hrnku vlašských ořechů
½ hrnku plátků mandlí
2 lžíce mletých mandlí
1 hrnek hladké mouky
½ prášku do pečiva
2 hrnky mražených brusinek
Do vyšlehaného povoleného másla s cukrem postupně zašleháme vejce, špetku soli, mleté ořechy a plátky mandlí smíchané s namletými mandlemi. Poté zlehka vmícháme mouku s kypřicím práškem a na závěr zmrzlé brusinky. Připraveným těstem naplníme vymazanou formu a dáme do trouby na 170 stupňů zhruba na 40 minut. Koláč podáváme vlažný nebo studený, ozdobený hustou šlehačkou a lístkem máty.
Zdroj: Česká televize Kuchařská pohotovost http://www.ceskatelevize.cz/porady/10169912986-kucharska-pohotovost/recepty/478-brusinkovy-kolac/
Poslední tip, trik či komentář