reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Brynzové halušky

Potřebujeme:

  • 600 g oloupaných lojovatých brambor,
  • 150g uzené slaniny,
  • 200g májové brynzy,
  • 200g polohrubé mouky,
  • 1 vejce,
  • 100 ml sladké smetany,
  • sůl

Syrové brambory nastrouháme, osolíme, necháme chvilku pustit vodu, kterou vymačkáme. Přidáme vejce, mouku a dobře zamícháme. Takto připravené řídké těsto dáme na destičku a nožem po malých proužcích ho házíme do vařící osolené vody. Můžeme použít i síto na halušky.
Slaninu nakrájíme na kostičky a necháme jí vyškvařit. Brynzu rozmícháme se smetanou, ale není to nutné.
Když jsou halušky uvařené, vyplavou na povrch. Vyjmeme je drátěnou naběračkou, dáme do mísy a opatrně smícháme s brynzou, polijeme vyškvařenou slaninou, smetanou a ihned podáváme.

Zdroj: TV Nova Tescoma s chutí http://tescoma.nova.cz/clanek/novinky/brynzove-halusky-5-5-2011.html

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.