Potřebujeme:
- 600 g oloupaných lojovatých brambor,
- 150g uzené slaniny,
- 200g májové brynzy,
- 200g polohrubé mouky,
- 1 vejce,
- 100 ml sladké smetany,
- sůl
Syrové brambory nastrouháme, osolíme, necháme chvilku pustit vodu, kterou vymačkáme. Přidáme vejce, mouku a dobře zamícháme. Takto připravené řídké těsto dáme na destičku a nožem po malých proužcích ho házíme do vařící osolené vody. Můžeme použít i síto na halušky.
Slaninu nakrájíme na kostičky a necháme jí vyškvařit. Brynzu rozmícháme se smetanou, ale není to nutné.
Když jsou halušky uvařené, vyplavou na povrch. Vyjmeme je drátěnou naběračkou, dáme do mísy a opatrně smícháme s brynzou, polijeme vyškvařenou slaninou, smetanou a ihned podáváme.
Zdroj: TV Nova Tescoma s chutí http://tescoma.nova.cz/clanek/novinky/brynzove-halusky-5-5-2011.html
Poslední tip, trik či komentář