reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Buchta cik – cak se zakysanou smetanou

  • vejce 4 kusy
  • cukr 1 šálek
  • prášek do pečiva
  • polohrubá mouka 2 šálky
  • 3/4 šálku oleje 1 šálek
  • mléko 1 šálek
  • zakysaná smetana 1 kus
  • čokoládový pudink 1 kus

Vejce utřeme s cukrem a přidáme zbylé suroviny. Z bílků si ušleháme sníh, který pak vmícháme do těsta. Vymažeme si plech nebo použijeme pečící papír, na který nalijeme těsto

Pudink pohybem „cik-cak“ hustě pokryjeme korpus na plechu a dáme ho zapéct na 150 stupňů asi půl hodiny do trouby dozlatova. Poté vyndáme a vychladlou buchtu potřeme zakysanou smetanou s cukrem a trochou skořicového cukru, posypeme nastrouhanou čokoládou a necháme v lednici pěkně ztuhnout.

Zdroj: Buchta cik – cak se zakysanou smetanou ; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/buchta-cik-cak [On-line 11.5.2012]

1 comment to Buchta cik – cak se zakysanou smetanou

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.