- vejce 4 kusy
- cukr 1 šálek
- prášek do pečiva
- polohrubá mouka 2 šálky
- 3/4 šálku oleje 1 šálek
- mléko 1 šálek
- zakysaná smetana 1 kus
- čokoládový pudink 1 kus
Vejce utřeme s cukrem a přidáme zbylé suroviny. Z bílků si ušleháme sníh, který pak vmícháme do těsta. Vymažeme si plech nebo použijeme pečící papír, na který nalijeme těsto
Pudink pohybem „cik-cak“ hustě pokryjeme korpus na plechu a dáme ho zapéct na 150 stupňů asi půl hodiny do trouby dozlatova. Poté vyndáme a vychladlou buchtu potřeme zakysanou smetanou s cukrem a trochou skořicového cukru, posypeme nastrouhanou čokoládou a necháme v lednici pěkně ztuhnout.
Zdroj: Buchta cik – cak se zakysanou smetanou ; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/buchta-cik-cak [On-line 11.5.2012]
mňamina