reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Bulgurový salát s křupavou cizrnou

Na křupavou cizrnu potřebujeme:

  • 200 g sterilované cizrny
  • ½ lžičky kari koření
  • ½ lžičky sušeného česneku
  • ¼ lžičky mletého kmínu
  • ¼ lžičky sušeného tymiánu
  • ¼ lžičky chilli
  • 1 lžíci panenského olivového oleje
  • sůl, pepř

Na brokolici:

  • 1 brokolici
  • 2 lžíce panenského olivového oleje
  • citronovou šťávu
  • 2 stroužky česneku
  • sůl, pepř

Na bulgur:

  • 1 ½ hrnku bulguru
  • 2 stroužky česneku
  • 1 citron – kůra a šťáva
  • hrst bazalkových listů
  • hrst hladkolisté petržele
  • 4 lžíce panenského olivového oleje
  • kousek chilli papričky, sůl, pepř

Na dokončení:

  • ½ hrnku semínek z granátového jablka
  • 1 avokádo

Troubu předehřejeme na 180 °C. Cizrnu vsypeme do mísy a smícháme s veškerým kořením a olivovým olejem. Plech vyložíme pečícím papírem, cizrnu na něj vsypeme a pečeme asi 30 minut dokřupava. Občas promícháme. Mezitím připravíme brokolici. Brokolici rozebereme na růžičky a v míse ji smícháme s protlačeným česnekem, olivovým oleje, citronovou šťávou, solí a pepřem. Takto připravenou brokolici dáme na plech a pečeme v troubě asi 20 minut (přidáme do trouby k cizrně). Bulgur uvaříme v osolené vodě. (Trvá to asi 15 minut). Do mixeru vložíme bazalkové listy, petrželku, česnek, citronovou šťávu a kůru, olivový olej, sůl, pepř a kousek chilli papričky. Rozmixujeme v pesto, které pak vmícháme do uvařeného bulguru. Opečenou cizrnu a brokolici vmícháme do bulguru spolu se semínky z granátového jablka a ozdobíme plátky avokáda.

Zdroj: Bulgurový salát s křupavou cizrnou; TV Nova Tescoma s chutí  http://novaplus.nova.cz/porad/tescoma-s-chuti/video/5616-tescoma-s-chuti-bulgurovy-salat-s-krupavou-cizrnou/ [On-line 03.06.2015]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.