Na křupavou cizrnu potřebujeme:
- 200 g sterilované cizrny
- ½ lžičky kari koření
- ½ lžičky sušeného česneku
- ¼ lžičky mletého kmínu
- ¼ lžičky sušeného tymiánu
- ¼ lžičky chilli
- 1 lžíci panenského olivového oleje
- sůl, pepř
Na brokolici:
- 1 brokolici
- 2 lžíce panenského olivového oleje
- citronovou šťávu
- 2 stroužky česneku
- sůl, pepř
Na bulgur:
- 1 ½ hrnku bulguru
- 2 stroužky česneku
- 1 citron – kůra a šťáva
- hrst bazalkových listů
- hrst hladkolisté petržele
- 4 lžíce panenského olivového oleje
- kousek chilli papričky, sůl, pepř
Na dokončení:
- ½ hrnku semínek z granátového jablka
- 1 avokádo
Troubu předehřejeme na 180 °C. Cizrnu vsypeme do mísy a smícháme s veškerým kořením a olivovým olejem. Plech vyložíme pečícím papírem, cizrnu na něj vsypeme a pečeme asi 30 minut dokřupava. Občas promícháme. Mezitím připravíme brokolici. Brokolici rozebereme na růžičky a v míse ji smícháme s protlačeným česnekem, olivovým oleje, citronovou šťávou, solí a pepřem. Takto připravenou brokolici dáme na plech a pečeme v troubě asi 20 minut (přidáme do trouby k cizrně). Bulgur uvaříme v osolené vodě. (Trvá to asi 15 minut). Do mixeru vložíme bazalkové listy, petrželku, česnek, citronovou šťávu a kůru, olivový olej, sůl, pepř a kousek chilli papričky. Rozmixujeme v pesto, které pak vmícháme do uvařeného bulguru. Opečenou cizrnu a brokolici vmícháme do bulguru spolu se semínky z granátového jablka a ozdobíme plátky avokáda.
Zdroj: Bulgurový salát s křupavou cizrnou; TV Nova Tescoma s chutí http://novaplus.nova.cz/porad/tescoma-s-chuti/video/5616-tescoma-s-chuti-bulgurovy-salat-s-krupavou-cizrnou/ [On-line 03.06.2015]
Poslední tip, trik či komentář