reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Halászle dolnodunajské

Potřebujeme:

  • 0,6 kg filetů z ryb (kapr, sumec, štika)
  • 300 g kořenové zeleniny
  • 200 ml loupaných krájených rajčat
  • 300 ml smetany
  • 100 ml bílého vína
  • 3 žloutky
  • 2 papriky
  • 2 cibule
  • 1 lžíci másla
  • 1 lžíci sádla
  • 1 lžičku sladké papriky
  • 1 bobkový list
  • sůl a pepř

Ryby očistíme a filety nakrájíme na kostky do polévky. Na sádle zesklovatíme cibuli, přidáme 2/3 kořenové zeleniny a nakrájenou papriku. Vše důkladně orestujeme. Přidáme rajčata a bobkový list, zalijeme silným rybím vývarem a necháme vařit asi 20 min. Pak polévku propasírujeme. Do hotové polévky vmícháme smetanu rozšlehanou se žloutky. Pozor polévka se nesmí vařit, teplota se udržuje do 80 °C. Žloutky polévku zahustí a smetana zjemní. Do teplé polévky vložíme kousky ryb a necháme zahřívat 15 min při 80 °C. Poté do polévky přidáme zbytek hezky nakrájené kořenové zeleniny, kterou jsme orestovali extra na másle a podusili na bílém víně.

Zdroj: Halászle dolnodunajské; TV Nova Tescoma s chutí  http://novaplus.nova.cz/porad/tescoma-s-chuti/video/5617-tescoma-s-chuti-halaszle-dolnodunajske/ [On-line 03.06.2015]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.