Ingredience
- 450 g tuňáka
- 2 jarní cibulky
- 1 červená cibule
- 2 stroužky česneku
- Koriandr
- 3 lžíce škrobové moučky
- 2 lžíce smetany
- 1 vejce
- 2 limety
- Sůl
- Pepř
- 1 dl oleje
- 4 housky na burgery
- Máslo
- 1 ks jalapeňos
Na guacamole:
- 2 avokáda RTE
- Limeta
- 1 jarní cibulka
- 1 rajče
- 1 chilli paprička
- Koriandr
- Sůl
- Pepř
- Mix zelených salátů
Maso si nakrájíme na kostičky. Přidáme nakrájenou cibuli, jarní cibulku, česnek, koriandr, škrobovou moučku, smetanu a vejce. Dochutíme solí, pepřem a limetovou šťávou. Vše promícháme a utvoříme burgery, které opečeme na rozpálené pánvi.
Na druhé pánvi opečeme housky pomazané máslem. Opečeme také papričky jalapeňos.
Guacamole uděláme z rozmačkaného avokáda, rajčete, chilli papričky a koriandru. Dochutíme limetovou šťávou, solí a pepřem.
Opečené housky s guacamolem servírujeme s listy salátu, burgery a jalapeňos.
Zdroj: Burger s tuňákem; ČT -Vše o vaření http://www.ceskatelevize.cz/porady/10567271931-vse-o-vareni/6711-recepty/2663-burger-s-tunakem/ [On-line 28.05.2014]
Poslední tip, trik či komentář