Potřebujeme:
- 10 kvalitních špekáčků,
- 500 ml černého piva,
- 400 ml kečupu,
- 400 g sekaných rajčat z konzervy,
- 4 papriky,
- 2 velké cibule,
- 2 feferonky,
- 1 chilli papričku,
- tymián,
- lžíci cukru, sůl, pepř
Špekáčky oloupeme, nakrájíme na kousky a dáme do pekáčku. Přidáme nakrájenou zeleninu, kečup, tymián, sůl, pepř a zalijeme pivem. Pečeme bez poklopu asi tři hodiny při 180 stupních. Pak stáhneme teplotu a necháme pomalu dojít, dokud omáčka nezhoustne. Nejlepší jsou druhý den.
Zdroj: Buřty na pivu; TV Nova Tescoma s chutí http://tescoma.nova.cz/clanek/novinky/burty-na-pivu-17-10-2014.html [On-line 18.10.2014]
Poslední tip, trik či komentář