reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Bylinkové uzlíčky

Ingredience:

Na uzlíky:

  • 250 g hladké mouky
  • 125 ml mléka
  • 35 g sádla
  • 50 g cukru krupice
  • 1 žloutek
  • půl kostky droždí
  • 1 lžíce soli
  • bylinky (tymián, pažitka, petržel)

Na první pomazánku:

  • 1 pomazánkové máslo
  • 250 g margarínu (rama)
  • 150 g nivy
  • 1 hermelín

Na druhou pomazánku:

  • 250 margarínu (rama)
  • 5 trojúhelníčků taveného sýru
  • česnek dle chuti
  • sůl

1. Na domácí kynuté pečivo si nejprve dáme do vlažného mléka droždí a cukr. Necháme vzejít. V míse smícháme zbylé ingredience a kvásek. Vše vypracujeme v těsto, které se nelepí. Dáme je vykynout na teplé místo. Zhruba po tři čtvrtě hodině děláme válečky a sukujeme. Potřeme vejcem a pečeme na 180 stupňů asi 20 minut.

2. Zatímco těsto kyne a peče se, připravíme si pomazánky. Na první si hermelín a nivu nakrájíme na kousky, přidáme margarín a pomazánkové máslo. Vše rozmixujeme ponorným mixérem.

3. Na druhou pomazánku si nejprve ingredience smícháme a poté rozmixujeme. Česnek přidáváme podle vlastní chuti. Pomazánky necháme chvíli rozležet v lednici a podáváme k čerstvým uzlíkům.

Zdroj: Bylinkové uzlíčky; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/bylinkove-uzlicky [On-line 19.09.2014]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.