Ingredience
- 200 g kuskusu
- 1 chilli paprička
- Svazek hladkolisté petržele
- 1 snítka máty
- 1 citron
- Olivový olej
- Sůl
- Pepř
- 1 jogurt
- Rukola
Kuskus dejte do mísy, osolte, přilijte olej a vroucí vodu. Vody dejte tolik, aby bylo vše ponořené. Pak zakryjte mísu poklicí. Nasekejte chilli papričku, petržel a mátu, vymačkejte citrónovou šťávu, osolte, opepřete, zamíchejte a zakapejte olivovým olejem a vše přidejte do kuskusu. Po vyndání z trouby nechte maso odpočívat. Opečený česnek vymačkejte do jogurtu, osolte, opepřete a smíchejte s rukolou.
Doporučujeme jako přílohu k marocké jehněčí kýtě.
Zdroj: Bylinkový kuskus s rukolovým jogurtem; ČT -Vše o vaření http://www.ceskatelevize.cz/porady/10567271931-vse-o-vareni/6711-recepty/2619-bylinkovy-kuskus-s-rukolovym-jogurtem/ [On-line 10.05.2014]
Poslední tip, trik či komentář