Potřebujeme:
- 4 ks candáta (4 x 120 g),
- 2 dcl vývaru (nejlépe rybího),
- 4 kapky sezamového oleje,
- 1 lžíci sambal oelek,
- šťávu z ½ limetky,
- 1 červenou papriku,
- 1 zelenou papriku,
- 2 jarní cibulky,
- 2 cm zázvoru,
- 1 stroužek česneku,
- 3 ks salátu Pak soi (nebo čínské zelí),
- olej, sůl, pepř
Na olej dáme nastrouhaný zázvor a plátky česneku, orestujeme a přidáme sambal oelek. Na to dáme candáta a zprudka opečeme, poté maso vytáhneme.
Nakrájíme papriky, cibulku a dáme do pánve, podlijeme rybím vývarem a provaříme, přidáme salát pak soi a provaříme 2-3 minuty. Osolíme, opepříme a rybu vrátíme zpět. Nakonec o chutíme limetou a sezamovým olejem.
Zdroj: Candát po asijsku; Babicovy dobroty TV Nova http://dobroty.nova.cz/clanek/epizody/candat-po-asijsku-a-ryze-s-kurkumou-a-kesu-orisky.html [On-line 26.05.2013]
Poslední tip, trik či komentář