reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Candát po baštýřsku

Pro 4 osoby si připravíme:

  • 8 filátek z candáta nebo jiné bílé ryby (celkem přibližně 800 g)
  • sůl
  • čerstvý drcený pepř
  • citrónovou šťávu
  • 200 g krájené anglické slaniny
  • 500 g pórku
  • 200 ml bílého vína
  • 50 g másla nebo rostlinného tuku

Rybí filátka osolíme, opepříme a zakapeme citrónovou šťávou. Necháme je chvíli v chladnu odpočinout.

Polovinu anglické slaniny nakrájíme na drobné nudličky. Pórek důkladně opereme a nakrájíme na slabé proužky.

Slaninu nasypeme na pánev a restujeme ji až zesklovatí. Přidáme nakrájené proužky pórku a vše zalijeme bílým vínem. Směs krátce podusíme a necháme vychladnout.

Na plátky z candáta rozložíme směs slaniny a pórku, a filátka stočíme do rolek. Zbylou slaninou ryby obtočíme a upevníme párátkem nebo ovážeme potravinářskou nití.

Zapékací misku vymažeme máslem nebo rostlinným tukem. Rolky narovnáme do misky, přikryjeme je alobalem a pečeme při teplotě 180 °C asi 15 minut. Před koncem pečení alobal sundáme a necháme dopéct dozlatova.

Podáváme nejlépe s vařenými bramborami.

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.