- 1 větší candát
- 1 citron
Nádivka:
- 10 dkg másla
- 3 žloutky2 bílky
- 5 dkg mandlí
- 2 dcl smetany
- 5 rohlíků
- mléko, sůl, muškátový květ
Rybu očistíme a zakapeme citronovou šťávou, necháme v chladu odležet. Mezitím si v misce utřeme máslo se žloutky, osolíme, přidáme na proužky nakrájené mandle, trochu muškátového květu a vmícháme žemle. Ty jsme předtím nakrájeli a namočili do mléka. Přidáme smetanu a nakonec lehce vmícháme sníh ze dvou bílků.
Rybu osušíme, osolíme, opepříme a naplníme nádivkou. Pevně sešijeme! Pečeme cca 45 minut a přeléváme rozpuštěným máslem.
Zdroj: Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/candat-s-mandlovou-nadivkou-stouchane-brambory
Poslední tip, trik či komentář