reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

CANDÁT S ŠAFRÁNOVOU PĚNOU

Suroviny:

  • filet candáta
  • 2 žloutky
  • šafrán
  • čerstvý tymián
  • šafránový sirup
  • citron
  • čerstvý salát
  • olivový olej
  • bílý pepř, sůl
  • bílé víno
  • cognac
  • cukr
  • hladká mouka

Filet nařízeme na straně s kůží, lehce osolíme, pokapeme citronovou šťávou, opepříme, lehce obalíme v mouce a pečeme na rozpáleném oleji 2+2 minuty, pohodíme tymiánem. Necháme dojít v troubě.
Čerstvý salát zakapeme citronem, olivovým olejem, promícháme.
Na hrnec s vroucí vodou dáme kotlík, do něj víno, cukr, citronovou šťávu, 2 žloutky, šafrán, trochu cognacu a vyšleháme šafránovou pěnu.
Na talíř dáme ochucený salát, porce candáta, přelijeme šafránovou pěnou a šafránovým sirupem.

Zdroj: CANDÁT S ŠAFRÁNOVOU PĚNOU; TV Barrandov Babica vs Sapík  http://www.barrandov.tv/babica-vs-sapik/nove-recepty#sec-info  [On-line 30.05.2016]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.