Suroviny:
- filet candáta
- 2 žloutky
- šafrán
- čerstvý tymián
- šafránový sirup
- citron
- čerstvý salát
- olivový olej
- bílý pepř, sůl
- bílé víno
- cognac
- cukr
- hladká mouka
Filet nařízeme na straně s kůží, lehce osolíme, pokapeme citronovou šťávou, opepříme, lehce obalíme v mouce a pečeme na rozpáleném oleji 2+2 minuty, pohodíme tymiánem. Necháme dojít v troubě.
Čerstvý salát zakapeme citronem, olivovým olejem, promícháme.
Na hrnec s vroucí vodou dáme kotlík, do něj víno, cukr, citronovou šťávu, 2 žloutky, šafrán, trochu cognacu a vyšleháme šafránovou pěnu.
Na talíř dáme ochucený salát, porce candáta, přelijeme šafránovou pěnou a šafránovým sirupem.
Zdroj: CANDÁT S ŠAFRÁNOVOU PĚNOU; TV Barrandov Babica vs Sapík http://www.barrandov.tv/babica-vs-sapik/nove-recepty#sec-info [On-line 30.05.2016]
Poslední tip, trik či komentář