reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Cappone ripieno – Nadívaný kapoun

  • 1,5kg kapouna
  • 100g telecího masa
  • 50g dušené šunky
  • 1 klobása (např. Salsiccia)
  • střídka z 1/4 veky namočená v mléce
  • 1 vejce
  • 30g parmazánu
  • muškátový oříšek
  • sůl, pepř
  • hovězí vývar dle potřeby
  • 40g másla
  • 2 snítky rozmarýnu
  • 1dcl bílého vína
  • šťáva z 1 citronu

Kapouna očistíme, nakrájené vnitřnosti (játra, ledvinky) můžeme použít do nádivky.
Veku zbavíme tvrdé kůrky a namočíme ji do mléka, přidáme šunku a telecí (oboje nakrájené na jemno), rozdrobenou klobásu bez střívka, strouhaný parmazán a vejce, vše dobře promícháme. Dochutíme solí, pepřem a muškátovým oříškem.
Vzniklou nádivkou naplníme kapouna, použijeme párátka na uzavření otvoru. Kapouna orestujeme ze všech stran ve větším pekáčku na másle spolu s rozmarýnem, poté zalijeme bílým vínem a osolíme. Necháme vyvařit alkohol, podlijeme vývarem 
a dusíme pod pokličkou asi 2,5 hodiny. Kontrolujeme zhruba po dvaceti minutách, jestli není potřeba přidat vývar.
Po uplynulé době vyjmeme kapouna z pekáče, do kterého vymačkáme citronovou šťávu a smícháme s výpekem. Kapouna naporcujeme, polijeme vzniklým sosem 
a ozdobíme rozmarýnem.

Zdroj: S Italem v kuchyni http://www.sitalemvkuchyni.cz/recepty/cappone-ripieno/ sitalemvkuchyni.cz

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.