- cca 20 středně velkých rajčat
- 400 g mozarelly (1 větší kus)
- 280 g nakládaných rajčat (sklenička)
- 2 střední bagety
- cca 100 g másla
- cca 1–2 stroužky česneku
- bylinky (bazalka, pažitka, petrželka)
- panenský olivový olej, sůl
Rajčata nakrájíme na stejnoměrné plátky a posléze do nich zlehka natlačíme kousky mozarelly. Narovnáme v přiměřeném množství na talíř a případně ozdobíme nakládanými rajčaty. V toastovači či v troubě nahřejeme bagetu rozkrojenou na půlky a natřeme česnekovo-bylinkovým máslem, které připravíme utřením másla, česneku a bylinek. Rajčata s mozarellou pokapeme panenským olivovým olejem a servírujeme s bagetou.
Zdroj: Prostřeno iprima TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/caprese-bageta-s-cesnekovo-bylinkovym-maslem
Poslední tip, trik či komentář