2 porce
Ingredience
- Hovězí svíčková
- 50 ml olivového oleje extra virgine
- 50 g parmazánu
- 2 špetky hrubozrnné soli
- 1 špetka obyčejné soli
- Pepř čerstvě mletý
- Rukola
Ze svíčkové odkrojíme část (špičku), kterou nakrájíme na plátky. Rozložíme potravinářskou folii a na ni plátky naskládáme. Překryjeme folií a naklepeme.
Mezitím připravíme salátek z rukoly: otrháme tuhé konce a očištěné listy dáme do mísy. Rukolu v míse pokapeme olejem, osolíme a opepříme.
Rukolový salátek rozložíme na velký servírovací talíř. Okolo naskládáme plátky carpaccia. Pokapeme je olejem, osolíme a opepříme. Z parmazánu škrabkou naškrábáme plátky, kterými posypeme povrch carpaccia.
Carpaccio je možné připravit i z kvalitních ryb a mořských plodů, jako jsou losos, tuňák či chobotnice – tedy suroviny, které se nemusíme bát jíst syrové, pokud jsou čerstvé.
Zdroj: Carpaccio; ČT -Vše o vaření http://www.ceskatelevize.cz/porady/10567271931-vse-o-vareni/6711-recepty/1625-carpaccio/ [On-line 19.01.2014]
Poslední tip, trik či komentář