Potřebujeme:
- svíčková z bizona
- panenský olivový olej
- čerstvě mletý pepř
- mořská sůl
- limetka
- jalapeño (čti chalapeňo) paprička
Ze svíčkové odřízneme kraje – tzv. špičku a palec. Středový váleček zabalíme do potravinářské folie nebo mikrotenového sáčku, dobře vytvarujeme a utáhneme.
Vložíme na 1−3 hodiny do mrazáku.
Na nářezovém stroji nakrájíme tenké plátky masa, vyskládáme na talíř, zakápneme olejem, opepříme, osolíme, přidáme měsíček limetky a jalapeño papričku.
Jak na carpaccio po domácku?
Tenké plátky masa rozprostřeme na talíř a přes potravinářskou folii ho zlehka paličkou rozklepeme, dále postupujeme dle popisu viz výše.
Zdroj: Carpaccio z bizona; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/1540-carpaccio-z-bizona/ [On-line 07.02.2015]
Poslední tip, trik či komentář